Blue Flower

Kinoa tart sa blitvom

 Sastojci:

100g sirove kinoe

2 kašike mlevenog lana

2 jaja
200g zrnastog sira
10-ak manjih listova blitve
So i biber
 
Priprema:
 
Kinou skuvati u 300ml vode 15-ak minuta pa je ostaviti poklopljenu u šerpi da upije ostatak tečnosti još 10-ak minuta. Nakon toga, pomešati je sa 2 kašike mlevenog lana i pola kašičice soli i utisnuti u kalup za tart.
Jaja i sir umutiti, dodati so i biber po ukusu, na kraju umešati seckanu blitvu. Izlijte fil preko kore od kinoe i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20 minuta. Kada se ohladi, izvadite iz kalupa i poslužite uz svežu salatu za večeru ili doručak.
 
Prijatno!

pocetna strana 1

 Dobro došli na Big mama healthy food! Biću vam saveznik u kreiranju zdravijih obroka.

Delim sa vama proverene recepte bez belog brašna, rafinisanog šećera i ulja.

Opširnije

Free Joomla templates by L.THEME