Blue Flower

Špargla sa domaćim holandez sosom i kinoom

Sastojci za dve porcije:
 
200g sveže špargle @lidlsrbija
100g BIO kinoe @lidlsrbija
1 kockica za supu
Sastojci za sos:
2 žumanca
100g putera @lidlsrbija
Sok od pola limuna
So i biber
 
Priprema:
Kinou isperite dobro pod mlazom vode i stavite da se kuva u 300ml jladne vode. Kada proključa smanjite temperaturu ringle, dodajte kockicu za supu i kuvajte jos 5-10minuta. Sklonite sa ringle, poklopite i ostavite 10-ak minuta da upije višak tečnosti.
Šparglu (ukoliko koristite celu stabljiku) presavijte bliže korenu dok sama ne pukne u delu gde zadebljani deo prelazi u mekani vrh. Tvrde delove odstranite i koristite samo mekane delove. Kada ste je očistili, u šerpu zagrejte vodu do ključanja te blanširajte špargle 3 minuta (najviše 5 minuta ukoliko je deblja stabljika špargle).
 
Holandez sos:
Puter otopite na niskoj temperaturi (ne sme da provri!) i ostavite da se prohladi. U šerpici na umerenoj temperatiri zagrejte malo vode do tihog ključanja. U vatrostalnoj činiji umutite žicom 2 žumanca, sok od pola limuna, so i biber. Stavite vatrostalnu činiju preko šerpice, dodajte otopljeni puter (ne sme da bude vruć) i na pari ukuvajte sos, uz stalno mešanje, 10-ak minuta, odnosno dok se ne zgusne.
U tanjiru servirajte skuvanu kinou, preko poređajte blanširane špargle i prelijte holandez sosom. Po želji posuti ljutom tucanom paprikom.
 
Prijatno!
Prijat

pocetna strana 1

 Dobro došli na Big mama healthy food! Biću vam saveznik u kreiranju zdravijih obroka.

Delim sa vama proverene recepte bez belog brašna, rafinisanog šećera i ulja.

Opširnije

Free Joomla templates by L.THEME