Sastojci:
240g kuvanih leblebija (1 konzerva oceđenih)
80g heljdinog brašna (može i neko drugo integralno)
3 kašike semenki (koristila sam mix golice, suncokreta i susama)
25ml maslinovog ulja (3 kašike)
1 ravna kašičica soli
oko 50ml vode
Priprema:
Leblebije i masninovo ulje izblendajte u blenderu ili secku do skroz glatke teksture. Prebacite u činiju, dodajte brašno, semenke i so. Dodajte vodu, možete postepeno jer ne treba velika količina, dok ne dobijete smesu poput mekog testa. Ostavite da odstoji 10-ak munuta, za to vreme uključite rernu da se zagreje na 150 stepeni.
Pleh u kojem ćete peći krekere obložite papirom za pečenje, smesu prebacite u pleh i malo poravnajte pa preko stavite još jedan list papira za pečenje i rukom razvucite tanko smesu i uklonite papir. Pecite u rerni oko 20 minuta, pola sata najviše (u zavisnosti od rerne). Tople krekere iseći na pločice. Uz jogurt mogu biti izbor za doručak ili užina u toku dana.
Prijatno!