Blue Flower

Tikvice punjene tunjevinom i povrćem

Ovo je predlog za lagani ručak. Spreman je za pola sata i možete ga prilagoditi svom ukusu i namirnicama kojima raspolažete. Neću vam pisati tačne mere jer zavisi od broja osoba za koje spremate, to ćete sami odrediti.

-tikvica

-tunjevina u salamuri

-crni luk

-kukuruz šećerac

-crvena paprika

-pasulj iz konzerve

-mocarela

-so, biber, peršun

Mladu tikvicu operite (nemojte ljuštiti) i rasecite uzdužno na pola. Oštrom kašikom izdubite sredinu tikvice (sačuvajte sredinu, trebaće za fil). Tikvice stavite u vatrostalnu ili keramičku posudu, premazanu maslinovim uljem, posolite, pobiberite i stavite da se peče 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Za to vreme pripremite fil za punjenje:

U tiganju, na srednjoj temperaturi ringle, zagrejte kašiku maslinovog ulja pa upržite sitno seckan crni luk. Kada se luk uprži, dodajte onu sredinu od tikvice isečenu na kockice i crvenu papriku, takođe sitno isečenu. Propržite kratko dok ne ispari tečnost koju će povrće pustiti, pa dodajte oceđenu tunjevinu, kukuruz šećerac i pasulj. Posolite i pobiberite po ukusu pa dodajte sveže seckani peršun.

Izvadite tikvice iz rerne, napunite ih filom, po želji možete staviti mocarelu preko. Zapecite tikvice još 15 min na 180 stepeni.

Prijatno!

pocetna strana 1

 Dobro došli na Big mama healthy food! Biću vam saveznik u kreiranju zdravijih obroka.

Delim sa vama proverene recepte bez belog brašna, rafinisanog šećera i ulja.

Opširnije

Free Joomla templates by L.THEME