Blue Flower

Posne pljeskavice od leblebija

Vreme pripreme 30 minuta

Serviranje za 2 osobe

Sastojci:

-400g leblebija (jedna konzerva)

-50g prosa

-pola glavice crnog luka

-jedan čen belog luka

-pola sveže ili kašičica aleve paprike

-so, biber, peršun po ukusu

-kašika maslinovog ulja

Priprema:

Proso skuvajte u 200ml vode (poželjno je da ga prethodno potopite na par sati). U secko dodajte leblebije, skuvani proso i sve ostale sastojke. Usitnite sastojke kratkim pulsiranjem, da bi se sastojci samo povezali i blago usitnili a ne da se smesa pretvori u kašu. Znači iz više kratkih poteza secka to radite i dobićete gustu, lepljivu smesu Zatim, vlažnim rukama oblikujte deblje pljeskavice, Ređajte ih na papir za pečenje i pecite kratko, 15-ak min na 200 stepeni dok blago porumene, i sačekajte sa se ohlade jer će biti jako mekane dok su tople. Možete ih pržiti i u tiganju ali su tada masnije i samim tim kaloričnije.

Poslužila sam ih uz tuna salatu (tunjevina, paradajz, krastavac, luk i začini) i malo grčkog jogurta.

*Umesto prosa može kinoa, bulgur, kus-kus…

pocetna strana 1

 Dobro došli na Big mama healthy food! Biću vam saveznik u kreiranju zdravijih obroka.

Delim sa vama proverene recepte bez belog brašna, rafinisanog šećera i ulja.

Opširnije

Free Joomla templates by L.THEME