
Sastojci:
-za koru:
100 gr sirove kinoe
3 kašike mlevenih lanenih semenki
-za nadev:
2 jaja
So po ukusu
200g skyr jogurta
200g sremskog sira
Po želji čeri paradajz, masline ili spanać, pаprika...
Priprema:
Skuvati kinou u 300ml vode. Kuvati 15 minuta pa skloniti sa ringle i ostaviti da odstoji tako u šerpi još 10 minuta. Kuvanu kinou prebaciti u činiju i pomešati je sa lanom. Smesu rasporediti na dno okruglog kalupa precnika 22 cm i blago izdići ivice. Umutiti jaja i so, pa dodati skyr i sir. Rasporediti preko kinoa kore i po želji dodati preko čeri paradajz i masline ili papriku... Реći na 200 steрeni 40-45 minuta.
Ovaj tart je po receptu divne Dragane @matejic_dragana koja je domaćin ovog kruga najveće kulinarske igre na instagramu #zajednickiobrok koju uspešno organizuje naša Nataša @pecatzivota
Video recept na linku https://www.youtube.com/watch?v=Ibtv-pdwi-k