Blue Flower

Salata sa grilovanim pečurkama i hrskavim tofu sirom

 

Sastojci:
 
-ajzberg salata komad
-400g šampinjona
-2 pakovanja BIO tofu sira
-1 belance
-3 kašike kukuruznog brašna
-2 kašika parmezana
-1/2 kašičice belog luka u granulama
-so, biber, origano,maslinovo ulje i balzamiko
-mix semenki za posip (susam, lan, suncokret, golica)
 
Priprema:
Prvo pripremite tofu sir. Zagrejte rernu na 200°C. Papirnim ubrusima prosušite tofu. Na njega stavite težak predmet i pustite da stoji 10 minuta kako biste iscedili suvišnu tečnost. U posudi pomiješajte kukuruzno brašno, parmezan, beli luk u granulama i so. U drugoj činiji umutite belance. Tofu narežite uzdužno na dva parčeta, umočite u belance pa u smesu sa parmezanom. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta pa okrenite na drugu stranu i nastavite peći još 10 minuta.
 
Dok se tofu peče, u tiganju koji je blago podmazan maslinovim uljem grilujte šampinjone koje ste prethodno oprali, uklonili dršku i začinili solju, biberom i origanom. Dinstajte ih sa obe strane ukupno 15-20 minuta na srednjoj temperaturi ringle.
 
Ajzberg salatu nasecite na kockice, posolite i prelijte maslinovim uljem i balzamikom.
U tanjir za posluživanje stavite prvo pripremljenu ajzberg salatu, pa grilovane pečurke i preko pečeni tofu sir koji ste rasekli na pola. Pospite mixom semenki.
 
Prijatno!

pocetna strana 1

 Dobro došli na Big mama healthy food! Biću vam saveznik u kreiranju zdravijih obroka.

Delim sa vama proverene recepte bez belog brašna, rafinisanog šećera i ulja.

Opširnije

Free Joomla templates by L.THEME