Blue Flower

Posni kinoa rižoto sa pečurkama

 

Sastojci za 2 porcije:
 
100g kinoe
400g šampinjona
1 veća crvena paprika
1 šargarepa
1/2 struka praziluka
1 kašičica kokosovog ulja
So, biber, peršun i bosiljak
 
Priprema:
 
Kinou dobro isperite pod mlazom vode, stavite da se kuva u 300ml vode na srednjoj temeraturi ringle 15-20 minuta (dok ne upije svu tečnost).
Za to vreme, isecite praziluk na kolitiće, papriku na kockice, šargarepu narendajte ili isecite sitno, pa u tiganju na srednjoj temperaturi ringle prodinstajte povrće na kokosovom ulju.
Šampinjone isecite na listiće pa ih dodajte omekšalom povrću i dinstajte poklopljeno oko 5 minuta.
Tome dodati kuvanu kinou i začine so, biber, peršun i bosiljak. Promešajte i servirajte u tanjire. Savet plus: Iscedite preko rižota malo svežeg limuna, odlično se slaže!
Kinou možete zameniti nekom drugom žitaricom (proso, bulgur, heljda, ječam, pirinač, moze i kus-kus ili integralna testenina) ali kinoa ima najkompletniji proteinski sastav te je preporuka da uvrstite u ishranu baš nju.
 
Hvala Tatjani @totallywellness na receptu, ja sam ranije spremala sa prosom ali ovo je još bolje.

pocetna strana 1

 Dobro došli na Big mama healthy food! Biću vam saveznik u kreiranju zdravijih obroka.

Delim sa vama proverene recepte bez belog brašna, rafinisanog šećera i ulja.

Opširnije

Free Joomla templates by L.THEME