
Ovi mafini napravljeni su od celog zrna kinoe i prosa, sa dodatkom mocarele i povrća.
Obe žitarice su izuzetno hranljive, pune proteina, vlakana, mikronutrijenata, imaju nizak glikemijski indeks i proporučljivo je da ih uvrstite česšće u svoju ishranu.
Obe žitarice su izuzetno hranljive, pune proteina, vlakana, mikronutrijenata, imaju nizak glikemijski indeks i proporučljivo je da ih uvrstite česšće u svoju ishranu.
Sastojci:
100g sirove kinoe
100g sirovog prosa
3 jaja
125 g mocarele (1 pakovanje)
2 kašike maslinovog ulja
šaka svežeg spanaća
pola struka praziluka
so, biber, beli luk u granulama
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Kinou i proso dobro isprati pod mlazom vode, staviti da se kuva u 600ml vode na najačoj temperaturi ringle. Kada proključa smanjite ringlu na srednju jačinu, kuvajte 15-ak minuta. Sklonite šerpu sa ringle, poklopite i ostavite da odstoji još 10 minuta da upije ostatak tečnosti.
Zatim u većoj činiji umutite jaja, dodajte ulje i začine, narendajte mocarelu pa dodajte skuvanu kinou i proso, kao i prašak za pecivo. Sjedinite smesu pa dodajte krupnije sečen spanać i praziluk.
Smesu rasporedite u kalup za mafine i punite smesom do vrha. Od ove količine dobićete 12 mafina. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20-25 minuta.
Prijatno