Sastojci:
-300g integralnog brašna (koristila sam pola speltinog, pola BIO pšeničnog)
-20 ml maslinovog ulja
-1 ravna kašičica soli
-180 ml vode (zavisiće i od vrste brašna, okvirno oko 150-200ml vode)
Od navedenih sastojaka zamesite meko testo, dodajući vodu. Testo je u ovoj vazi veoma lepljivo pa možete kašikom ili špatulom da skedinite sastojke. Ostavite testo da odstoji na sobnoj temperaturi preko noći ili bar 2-3 sata.
Zatim prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, dodajte 1 kašičicu praška za pecivo i premesite. Ostavite testo da odstoji 20-ak minuta pokriveno.
Nakon toga, testo podelite na loptice, svaku, razvucite u oblik elipse što tanje i rolajte dijagonalno formirajući duguljaste štapiće (neka radna površina bude premazana uljem ili pobrašnjena).
Možete ih premazati jajima ili maslinovim uljem, posuti semenkama... Peku se 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Prijatno!