Sastojci:
1 manja tikvica
3 jaja
3 kašike masinovog ulja
300g kukuruznog brašna
400g kiselog mleka
100g kačkavalja u komadu (ja sam koristila gaudu)
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
Susam za posipanje
Priprema:
Tikvicu izrendajte što sitnije direktno u činiju u kojoj ćete spremati mafine, dodajte jaja pa umutite viljuškom. Dodajte maslinovo ulje, so, kiselo mleko. Sjedinite još jednom pa dodajte kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Lepo sjedinite smesu i rasporedite je u kalup za mafine, puneći korpice do vrha.
Kačkavalj isecite na 12 jednakih kockica i u svaku korpicu sa smesom zaronite kockicu kačkavalja i pospite susamom.
Mafine pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
Dok su mafini vrući kačkavalj će dati pravi efekat lave kada ga rasečete uzdužno.
Prijatno!