Još jedan od mojih omiljenih recepata.
Nedavno me je na njega podsetila Natasa @pecatzivota koja je spremala čoko granolu pa sam se i ja odlučila za dodatak crne čokolade po uzoru na njen recept a spremam je u tiganju kao @anahealthylife___ koja ima puno verzija ovog ukusnog obroka.
Celokupna priprema traje svega 15-ak minuta, a dobićete količinu za nekoliko dana. Sastojke možete lako prilagoditi svom ukusu.
Sastojci:
150g sitnih ovsenih oahuljica (ili speltine, ražene, ječmene...)
50g sirovog suncokreta (može i golica)
60g orašastih plodova (ja sam kombinovala pola badema pola pekan oraha)
50g kokosa (običnog za kolače)
1 šaka suvog grožđa
1 kašika sirovog organskog kakao praha (ja koristim @justsuperior.rs )
20g kokosovog ulja (otopljenog)
40g tečnog meda
1 kašičica arome vanile
50g crne čokolade
Priprema:
Pomešajte pahuljice, semenke i orašaste plodove koje ste prethodno malo usitnili. Ove sastojke prebacite u suv tiganj i stavite na ringlu koju ste zagrejali na srednjoj temperaturi i pecite dok ne krene da pucketa i miriše intenzivnije, uz češće mešanje. Biće gotovo za 10-ak minuta najviše.
Sklonite sa ringle, sjedinite kokosovo ulje, med i aromu vanile pa prelijte i dobro promešajte da se svi sastojci navlaže. Dodajte zatim kokos, suvo grožđe i kakao, promešajte i ostavite da se skroz ohladi.
Kada je granola skroz hladna umešajte i crnu čokoladu iseckanu na sitne kockice, i spakujte domaći misli/granolu u teglu.
Služite za doručak uz dodatak mleka ili grčkog jogurta i svežeg voća.