Ovaj hleb, vrlo jednostavno, mogu pripremiti svi oni koji su na lchf ili keto režimu ishrane, ukoliko imate intoleranciju na gluten, želite da smanjite ugljene hidrate u svoj ishrani ili jednostavno želite da probate drugačiji hleb.

Hleb bez brašna
Moja preporuka je da ga obavezno spremite, oduševićete se ukusom i strukturom, verujte mi na reč! Potrudila sam se da maksimalno pojednostavim recept i način pripreme.
Sastojci:
100g susama
100g semenki lana
100g sirove golice (seme bundeve)
100g sirovog suncokreta
100g sirovog badema
4 jaja
1 kašika chia semenki
1 kašika psilijuma (kupuje se u prodavnicama zdrave hrane, nije obavezno ali će hleb biti kompaktniji sa njim)
1 kašičica soli
1 kašičica sode bikarbone
130-150ml vode
Priprema:
Susam, lan, golucu, suncokret i badem sameljite u blenderu do strukture brašna. Ukoliko vsm je blender manji uradite to iz 2-3 puta kako biste izbegli da vam se sastojci pretvore u puter, dakle treba samo da se fino samelju.
U činiji umutite žicom jaja, dodajte samlevene semenke i badem, dodajte sve preostale sastojke i vodu te varjačom/špatulom sjedinite sastojke u kompaktnu smesu.
Kalup za hleb dimenzija 25x10 podmažite sa malo putera (ili koristite papir za pečenje), izručite smesu, pospite sa još malo semenki po želji i pecite u rerni koja je zagrejana na 180 stepeni 40 minuta. Ostavite hleb da se ohladi. Može vam trajati nekoliko dana, zbog jaja ga čuvajte u frižideru.
Prijatno!