Sastojci:
1 srednja tikvica (oko 250g)
3 jaja
1 čaša kiselog mleka
150ml gazirane vode
150g speltinog integralnog brašna
100g kukuruznog griza (palente)
Malo bibera i belog luka u granulama (opciono, daje baš lep šmek piti)
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
200g sira (koristila sam zrnasti sir)
Semenke za posipanje
Priprema:
Tikvicu izrendajte direktno u činiju (nemojte je cediti od tečnosti koju pusti), dodajte jaja pa ih umutite viljuškom sa tikvicom, dodajte kiselo mleko i gaziranu vodu. Dodajte zatim sve ostale navedene suve sastojke i na kraju umešajte sir. Izlijte smesu u veći pleh (moj je okrugli prečnika 30cm), obložen papirom za pečenje. Pospite semenkama po želji i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Prijatno!