Tajni sastojak je spanać koji je veoma zdrav a gotovo da ne dodaje nikakav ukus. Baš iz tog razloga ove palačinke mogu biti i slane i slatke.
Vreme pripreme 20 minuta
Sastojci:
– 3 jaja
– 3 kašike maslinovog ulja
– 150 gr speltinog brašna
– 100 gr pirinčanog brašna
– 250 ml vode
– 150 ml mleka
– 100 gr baby spanaća (oko dve šake)
– 1 kašičica soli
Priprema:
U velikoj činiji umutite jaja, so, mleko, ulje, brašna i vodu. Vodom regulišite gustinu smese koja treba biti ista kao za klasične palačinke.
Smesu preručite u blender, zatim dodajte spanać i blendirajte dok smesa ne postane ujednačena.
Pecite palačinke u teflonskom tiganju na uobičajan način.
Za filovanje pomešajte rikotu sir sa malo grčkog jogurta i dodajte sveže seckane začine i pršutu.
Za gurmanski doručak na palačinke namažete malo milerama, dodajte prženu slaninicu, seckani čeri paradajz, rendani kačkavalj i rukolu. A za idealni desert, napunite palačinku sa domaćim pekmezom.
Prijatno!