Vreme pripreme 60 minuta
Serviranje za 6 osoba
Sastojci:
-3 jaja
-50ml ulja od koštica grožđa
-1 čaša jogurta 1%m.m.
-2 čaše integralnog brašna (pomešati dve vrste, koristila sam speltino i pšenično integralno)
-1 kašičica soli
-1 kašičica praška za pecivo
-200g svežeg zrnastog sira (kotidž/cottage)
-1 srednja crvena paprika
-1/2 glavice crnog luka
-biber
Priprema:
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Umutiti jaja, ulje i jogurt. Dodati brašno, so i pecivo, sjediniti dobro pa dodati sir, papriku isečenu na kockice i luk isečen što sitnije. Začiniti biberom po želji i sipajte u podmazan kalup za kuglof. Peći na 200 stepeni 15 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 40-ak min.