
Proteinski omlet
Sastojci:
2 jaja
Šaka baby (mladog) spanaća
20g bundevinog brašna (proteina)
50ml sojinog mleka
So i biber po ukusu
Sve sastojke sjedinite u blenderu/secku, izlijte u blago podmazan tiganj i pecite na srednjoj temperaturi ringle po 2-3minuta sa obe strane. Filujte po želji, ja sam koristila niskomasni svež sir i šunku.
*Bundevin protein je potpuno prirodan proizvod, dobijen mlevenjem pogače koja nastaje pri izdvajanju ulja iz semena golice. Ne sadrži gluten, bogat je vlaknima i proteinima. Preporučuje se svima koji vode računa o ishrani, mogu ga konzumirati i deca.
*Umesto njega možete dodati neki drugi protein u prahu (laneni, konopljin, suncokretov, protein graška...izbor je veliki) ili dve kašike ovsenih pahuljica.
*Možete izbaciti žumanca pa dodati još jedno belance i filovati nekim puterom od orašastih plodova ili nekim punomasnim mlečnim namazom.
Prijatno!