Francuska salata

Francuska, ruska, italijanska...sve ove salate se prave sa majonezom. On se koristi kao osnova zato što pomaže da se sastojci drže zajedno, što olakšava spremanje i pripremu jela. Ali, da li nam je zaista neophodan? Definitvno ne. Grčki jogurt može pružiti istu kremastu strukturu, pritom je daleko zdraviji izbor.
 
Sastojci:
500g krompira
300g šargarepe
250g smrznutog graška
250g grčkog jogurta
3 kuvana jaja
7-8 kiselih krastavčića
1 kašičica senfa
So i biber po ukusu
 
Priprema:
Krompir obavezno obarite u ljusci kako biste sačuvali njegove hranljive vrednosti. Kada se skuva i prohladi, oljuštite ga i isecite na kockice.
U posebnoj šerpi obarite šargarepu koju ste prethodno oljuštili i isekli na kockice, nakon 10-ak minuta dodajte i grašak (proverite preporučenu dužinu kuvanja na kesi). Kuvano povrće ocedite i ohladite.
Kisele krastavčiće i kuvana belanca isecite na kockice takođe.
U velikoj činiji u kojoj ćete napraviti salatu izgnječite žumanca, dodajte kašičicu senfa, so, biber i grčki jogurt. Dobro sjedinite, dodajte zatim povrće, krastavčiće i belanca. Sjedinite sve lepo i ostavite još malo u frižideru da se prohladi i sjedine ukusi.
 
Od ove količine dobićete punu činiju salate, pa ukoliko je u pitanju manja porodica - prepolovite količinu.
 
Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME