Sastojci:
300g pilećeg filea
1 mlada tikvica (oko 150g)
150g svežeg kupusa
1 crvena paprika
1 šargarepa
1/2 struka praziluka
30 g blanširanog kikirikija
1 kašika susama
3 kašike maslinovog ulja
3 kašike soja sosa
1 kašičica meda
So, biber, chili paprika
+ 100g kuvanog pirinča kao prilog
Priprema:
Pileći file isecite na komade veličine zalogaja, začinite ih sa 1 ravnom kašičicom soli, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašikom soja sosa i 1 kašikom susama. Promešajte da se lepo sjedini. Tiganj sa 1 kašikom maslinovog ulja zagrejte na umerenoj temperaturi. Pržite piletinu par minuta dok blago ne porumeni, ali ne previše kako bi ostala meka i sočna.
Kada je piletina gotova izvadite je iz tiganja i u toj masnoći prodinstajte povrće. Praziluk isecite na stapiće, papriku na kockice, šargarepu na trakice, tikvice na četvrtine koluta i usitnite kupus. Povrće dinstajte 15-ak minuta takođe na umerenoj temperaturi, dok ne omekša uz dolevanje vode i mešanje.
Kada je povrće omekšalo i isparila suvišna tečnost, dodajte proprženu piletinu, još jednu kašičicu soli, biber i chili papriku po ukusu, 1 kašičicu meda, 2 kašike soja sosa i kikiriki. Promešajte i sjedinite sve sastojke i ostavite na ringli još par minuta da se povežu ukusi.
U tanjiru servirajte skuvani pirinač (ja koristim vrstu "basmati", jer se kuva brzo i ostane rastresit), preko dodajte pripremljenu piletinu i uživajte u domaćoj kineskoj kuhinji.
Prijatno!