Sastojci:
- 1 manji crni luk
- 1 šargarepa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 300g mlevene junetine (može od buta, manje je masno)
- 500g paradajz soka
- začini (so, biber, peršun, beli luk)
Prilog kuvana integralna testenina
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani luk i rendanu šargarepu dok ne omekša.
Zatim dodati mleveno meso i upržiti ga dok ne promeni boju i ne ispari voda koju meso pusti, varjačom ga lepo usitniti da bude rastresito.
Dodati zatim paradajz sok, začiti po želji.
Kuvati na srednje niskoj temperaturi oko 45 minuta, uz povremeno mešanje i dodavanje vode ukolio ima potrebe (ja sam dodala oko 100ml vode na polovini kuvanja).
Kada je gotov - sos je prilično gust.
Bolonjeze sos servirati sa kuvanom integralnom testeninom. Ja sam preko dodala kašičicu pavlake i malo rendanog kačkavalja.