Piletina u kornfleksu + pomfrit iz rerne

Mere za ovaj recept su prilično proizvoljne i zavisi od toga za koliko osoba pripremate obrok, tako da vam neću pisati tačne mere, ali verujem da će sve biti jasno.

Za piletinu:
Šnicle pilećeg filea posolite i pobiberite, premažite ih mešavinom grčkog jogurta i malo dižon senfa (ako imate vremena, ostavite da ovako malo odstoji u frižideru), uvaljajte u usitnjen kornfleks i poređajte na papir za pečenje.

Batat oljuštite, isecite na parčiće kao pomfrit samo deblje (može i samo na četvrtine), prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite, pobiberite i dodajte suve začine po ukusu, kod mene ruzmarin i majčina dušica. Rasporedite u plehu pored piletine i pecite zajedno u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 20-ak minuta.

Za tzaziki sos: Narendajte svež krastavac, dodajte grčki jogurt, so, beli luk u granulama i mirođiju, sjedinite sos.


Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME