Rižoto sa integralnim pirinčem i povrćem

Ovaj kremasti rižoto će vas svojim aromatičnim ukusom oduševiti. Posno, lagano jelo, puno vitamina, vlakana i hranljivih sastojaka.

Sastojci:


200g BIO integralnog pirinča
1,2 l vode
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1/2 glavice komorača
2 štapa celera
100g smrznutog graška
2 kašike gustog kokosovog mleka iz konzerve
3 kašike maslinovog ulja
1 puna kašičica soli
Biber, bosiljak i kurkuma po ukusu

Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi ringle. Dodajte sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu i upržite oko 5 minuta. Zatim dodajte komorač isečen na rebarca i seckani celer, nalijte malo vode i prodinstajte povrće još nekoliko minuta dok ne omekša.

Potom, dodajte integralni pirinač i nalijte pripremljenom vodom (Integralni pirinač se kuva u razmeri 1:6). Kuvajte 30 minuta pa dodajte smrznuti grašak i kuvajte još 5 minuta. Dodajte so i začinite po ukusu.

Na kraju, za kremastu strukturu, dodajte gustu kremu kokosovog mleka, promešajte i ostavite da se ukuva još 2-3 minuta.

Servirajte uz svežu salatu.

Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME