Sastojci za dve porcije:
-150g bezglutenske testenine (koristila sam testeninu od crvenog sočiva @bezglutenska_brasna_ )
-400g mixa smrznutih morskix plodova
-1/2 glavice crnog luka
-3 črna belog luka
-3 kašike maslinovog ulja
-1 kašika worcester sosa
-so i začini po ukusu
-1 kašika crnog susama (opciono)
+masline i čeri paradajz za serviranje
Priprema:
U tiganju na umerenoj temperaturi zagrejte maslinovo ulje, dodajte sitno seckani crni i beli luk, upržite kratko pa dodajte morske plodove. Pržite ih 10-15 minuta na srednjoj temperaturi. Za to vreme skuvajte testeninu po izboru.
Nakon što ispari tečnost koju su morski plodovi pustili dodajte so i začine, kao i worcester sos. Promešajte pa dodajte skuvanu testeninu i pospite crnim susamom. Prodinstajte jos 2-3 munuta uz mešanje da se ukusi povežu.
Servirajte uz dodatak seckanih maslina i čeri paradajza.
Prijatno!