Varivo od crvenog sočiva

  • 1 šolja crvenog sočiva
  • 3 šolje vode ili bujona
  • 200g pilećeg mesa (file ili karabatak)
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • Crni luk
  • Šargarepa
  • Celer
  • So, biber, peršun kurkuma

 

Priprema:
 
  • Otopite kašičicu kokosovog ulja u šerpi na srednjoj temperaturi ringle
  • Upržite sitno seckani luk, rendanu šargarepu i celer.
  • Kada omekša dodajte meso isečeno na kockice ili sitnije parčiće, upržite ga dok ne promeni boju.
  • Zatim dodajte sočivo(prethodno oprano) i vodu ili bujon.
  • Kuvajte još 15 min od dodavanja sočiva, pred sam kraj začinite po ukusu solju, biberom, peršunom i kurkumom.
Ovo jelo kombinujte uz domaći hleb od celog zrna i salatu😊 Prijatno! ❤️

Free Joomla templates by L.THEME