Dinstana boranija sa kinoom

Ručak/večera spremni za 15-ak minuta!
Jednostavno, ukusno i zdravo
 
Sastojci za dve porcije:
 
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
3 čena belog luka
500g zamrznute boranije @lidlsrbija
80g BIO kinoe @lidlsrbija
1 kašičica soli
suvi začini: biber, peršun, vlašac, bosiljak - po ukusu
maslinovo ulje
 
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte crni luk i šargarepu. Na drugoj ringli stavite kinou da se kuva u 240ml vode, kad proključa smanjite temperaturu ringle na srednju, i kuvajte 15-ak minuta dok ne upije svu tečnost.
Kada povrće omekša, dodati zamrznutu boraniju i beli luk te dinstati 15 minuta (proverite preporuku proizvođača na kesi), po potrebi pred kraj dodajte po malo vode da ne zagori. Kada se kinoa skuvala, dodajte je boraniji, posolite stavite suve začine po želji, promešajte i jelo je gotovo. Može ostati još par minuta na isključenoj ringli da se sjedine ukusi.
 
Obzirom da je kinoa namirnica koja je bogata proteinima odličnog kvaliteta ovaj obrok se može jesti bez mesa, a ukoliko želite "jači" obrok onda ovo može biti prilog uz neko meso ili ribu. Meni je prijala ovako posna varijanta uz parče raženog hleba i salatu.
 
 
Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME