Zapečeni krompir sa feta sirom

Sastojci za 2 porcije:
 
500g krompira
So, biber po ukusu
maslinovo ulje
2 jajeta
100 g feta sira
20g (pola kesice) rendanog parmezana
 
Priprema:
Oljuštiti krompir, iseći na tanke kolutove, ubaciti u ključalu vodu i kuvati oko 15 minuta. Kada se skuva, procediti ga, posoliti i pobiberiti. Prebacite u blago nauljenu posudu za pečenje.
Posebno ulupati viljuškom dva jajeta i dodati izdrobljen feta sir, preliti krompir i posuti parmezan. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta, da se lepo zapeče i porumeni. Služiti toplo kao prilog mesu za ručak uz svežu salatu.
 
*Ovaj recept je deo Instagram igre #zajednickiobrok @bioprostor @pecatzivota

Free Joomla templates by L.THEME