Vreme pripreme 45minuta
Sastojci za 2 porcije:
Za piletinu:
- 2 pileća filea
- 6 briketa smrznutog spanaća
- 60 g mocarele (ili kačkavalja, kajmaka, starog sira...)
- so, biber, beli luk u granulam
Za rižoto:
- 120g pirinča okruglog zrna
- 20g maslaca
- glavica manjeg crnog luka
- 100ml neutralne pavlake
- 20g mlevenih lešnika
- so
Priprema:
Pileći file zasecite tako da napravite veliku šniclu, istucite je čekićem, posolite i pobiberite. Na jednoj strani stavite polovinu spanaća koji ste prethodno posolili i začinili belim lukom u granulama. Preko stavite mocarelu. Preklopite slobodnom polovinom šnicle i uvijte u papir za pečenje (u istaknutim pričama imate sačuvan postupak pripreme i uvijanja u papir⬆️).
Pecite u suvom teflonskom na srednjoj temperaturi ringle 20-ak minuta uz povremeno okretanje.
Dok se piletina peče, pripremite rižoto.
Na maslacu upržite luk iseckan na sitne kockice, na umerenoj temperaturi ringle, zatim dodajte pirinač i upržite ga 1 minut sa lukom, potom dodajte oko 200ml vrele vode i kuvajte 15-ak minuta, dok pirinač ne bude kuvan i upije svu vodu (možda će biti potrebe da se dolije još malo, probajte pirinač). Na kraju posolite, dodajte neutralnu pavlaku i lešnike. Neka se sve zajedno krčka još 2-3 minuta pa servirajte u tanjir.
Servirajte pirinač kao podlogu, preko piletinu zasečenu na pola i ukrasite sa nekoliko celih lešnika.