Vreme pripreme 35minuta
Za dve porcije je potrebno:
Sastojci za ćufte:
- 350g pilećeg filea
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašičica soli
- biber, peršun, seme lana
Priprema:
- Sve sastojke staviti u secka, samleti iz nekoliko poteza, kašikom vaditi ćufte, oblikovati i posuti po želji lanenim semenom. Ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Od ove smese dobije se 8 ćufti. Peći 20-25 minuta na 200 stepeni.
Prilog špagete od tikvica #zoodles
Sastojci:
- 1 mlada tikvica srednje velicine (nabolje zucchini vrsta, ona tamno zelena)
- 30g indijskog oraha ili badema
- so, beli biber, kurkuma, beli luk i peršun
- 50ml vode
Priprema:
- Napraviti špagete od sveže tikvice uz pomoć spiralizatora za povrće ili ljuštilice sa reckama. Staviti ih u blago zamašćen tiganj da se malo uprže, za to vreme napraviti sos. U secku sameleti ostatke tikvice, indijski orah, začine i vodu. Sjediniti sa tikvicama u tiganju, dinstati 5-10 min.
___________________________________________
Za razliku od pravih špageta ove ne sadrže gluten, gotovo i nemaju masnoća, u svojih 100 g imaju samo oko 2,2 g UH i oko 19 kcal. Mogu se pripremiti i sa drugim sosom, poput bešamela i sl. Svakako, više povrća u svakodnevnoj ishrani znači i više zdravlja, pa tako kao prilog ćuftama možete dodati samo grilovano povrće.