Ćufte od pilećeg mesa sa špagetama od tikvica

Vreme pripreme 35minuta

Za dve porcije je potrebno:

Sastojci za ćufte:

- 350g pilećeg filea

- 1 jaje

- 1 kašika maslinovog ulja

- 2 kašike ovsenih pahuljica

- 1 kašičica soli

- biber, peršun, seme lana

Priprema:

- Sve sastojke staviti u secka, samleti iz nekoliko poteza, kašikom vaditi ćufte, oblikovati i posuti po želji lanenim semenom. Ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Od ove smese dobije se 8 ćufti. Peći 20-25 minuta na 200 stepeni.

Prilog špagete od tikvica #zoodles

Sastojci:

- 1 mlada tikvica srednje velicine (nabolje zucchini vrsta, ona tamno zelena)

- 30g indijskog oraha ili badema

- so, beli biber, kurkuma, beli luk i peršun

- 50ml vode

Priprema:

- Napraviti špagete od sveže tikvice uz pomoć spiralizatora za povrće ili ljuštilice sa reckama. Staviti ih u blago zamašćen tiganj da se malo uprže, za to vreme napraviti sos. U secku sameleti ostatke tikvice, indijski orah, začine i vodu. Sjediniti sa tikvicama u tiganju, dinstati 5-10 min.

___________________________________________

Za razliku od pravih špageta ove ne sadrže gluten, gotovo i nemaju masnoća, u svojih 100 g imaju samo oko 2,2 g UH i oko 19 kcal. Mogu se pripremiti i sa drugim sosom, poput bešamela i sl. Svakako, više povrća u svakodnevnoj ishrani znači i više zdravlja, pa tako kao prilog ćuftama možete dodati samo grilovano povrće.

Free Joomla templates by L.THEME