Dijetalna boranija

Ukupno vreme pripreme 60 minuta

Serviranje za 2 osobe

Sastojci:

30g maslaca

1/2 glavice crnog luka

1 šargarepa

400g mlade boranije

400ml paradajz soka bez dodatog šećera

So, biber, 2 čena belog luka, pola veze svežeg peršuna

Priprema:

Maslac zagrejte u tavi na srednjoj temperaturi ringle i prodinstajte crni luk i šargarepu. Dodajte boraniju i prodinstajte sa povrćem 2-3 minuta a zatim nalijte paradajz sok (možete koristiti i pelat ili naseckati sitno 2 veća sveža paradajza). Po potrebi dolijte malo vode tokom dinstanja. Nakon 30-40 minuta proverite da li je boranija spremna (zavisiće od same vrste). Na kraju dodajte so, biber po ukusu, sitno seckan beli luk i svež peršun. Ostavite na ugašenoj ringli da se još malo ukrčka i sažmu ukusi.

Za balansiran obrok, dodajte grilovano meso i svežu salatu.

Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME