Ukupno vreme pripreme 60 minuta
Serviranje za 2 osobe
Sastojci:
30g maslaca
1/2 glavice crnog luka
1 šargarepa
400g mlade boranije
400ml paradajz soka bez dodatog šećera
So, biber, 2 čena belog luka, pola veze svežeg peršuna
Priprema:
Maslac zagrejte u tavi na srednjoj temperaturi ringle i prodinstajte crni luk i šargarepu. Dodajte boraniju i prodinstajte sa povrćem 2-3 minuta a zatim nalijte paradajz sok (možete koristiti i pelat ili naseckati sitno 2 veća sveža paradajza). Po potrebi dolijte malo vode tokom dinstanja. Nakon 30-40 minuta proverite da li je boranija spremna (zavisiće od same vrste). Na kraju dodajte so, biber po ukusu, sitno seckan beli luk i svež peršun. Ostavite na ugašenoj ringli da se još malo ukrčka i sažmu ukusi.
Za balansiran obrok, dodajte grilovano meso i svežu salatu.
Prijatno!