Piletina sa tikvicom i taljatelama

 

Jednostavan i lagan obrok. Neću vam pisati tačne mere za ovaj recept jer zavisi za koliko osoba pripremate.
Samo ću vam skrenuti pažnju da gledate da testenina bude okvirno 1/3 tanjira, ostalo meso i povrće.
Sastojci:
-praziluk
-tikvice
-pileći file
-speltine taljatele
-začini
-kokosovo ulje
-semenke suncokreta i susam
Priprema:
U vok ili dubljem tiganju na malo kokosovog ulja prodinstajte sitno seckan praziluk, kada se malo upraži dodati mladu tikvicu iseckanu na tanje kolutove pa na četvrtine, i odmah dodati sitne kockice piletine. Piletina i tikvica će pustiti svoju tečnost, kada ispari, upražite još malo uz redovno mešanje i dodavalnje soli i začina po ukusu. U posebnoj šerpi skuvajte testeninu po uputstvu. Kada je gotova možete je dodati piletini i sve zajedno promešati, dodati semenke suncokreta i susama koje ste prethodno zagrejali u suvom tiganju (da zamirišu😁).
Ja sam servirala na ovaj način kako bi videli koji je odnos testenine i mesa i povrća.
Uglavnom vlada misljenje da testenina goji, i da je ne treba jesti neko ko je u procesu mršavljenja. Ali to je samo mit. Ako izaberete kvalitetnu, integralnu testeninu i ne preterate sa količinom, kombinujete je sa mesom, povrćem, vlaknima, mlečnim proizvodima-onda može biti sjajan izvor ugljenih hidrata odnosno energije!

Free Joomla templates by L.THEME