Posno, bez glutena i dodatog šećera
Hrskavi #energybar koji ukusom podseća na poznatu čokoladicu iz mog detinjstva
Sastojci:
150g svežih urmi bez koštica
75g sirovog suncokreta
75g sirove golice (seme bundeve)
50g kornfleksa bez šećera
Priprema:
•Semenke suncokreta i golice prepecite u suvom tiganju (dakle bez podmazivanja) 5-6 minuta, uz povremeno mešanje, na ovaj način se postiže hrskavost i intenzivira ukus semenki. Kada su gotove počnu blago da pucketaju.
•Ukoliko vam urme nisu skroz sveže potopite ih malo u toploj vodi
•U secku stavite sve sastojke i pulsiranjem usitnite i povežite sastojke. Znači, nemojte da ih meljete bez prestanka nego pulsirajte (uključujete i isključujete seckalicu naizmenično). Kada su sastojci dovoljno usitnjeni a smesa postane lepljiva i kompaktna, izručite u kalup i dobro utisnite smesu. Ostavite u frižideru da se još malo stegne i secite barove.
Ja sam oduševljena ukusom, jedva čekam da čujem vaše utiske.
Prijatno!