Savremena štrudla sa jabukama i orasima

Tradicionalni recept za štrudlu sa gotovim korama i grizom sam prilagodila savremenom životu, u kojem mnogi iz svoje ishrane izbacuju belo brašno, šećer, nezdrave masnoće, a razlozi za to su brojni... Otud naziv ove štrudle koju sam spremala sa speltinim korama, heljdinim grizom, sa niskokalorijskim zaslađivačem i manjom količinom maslinovog ulja.
 
Može se filovati po želji, ja sam se odlučila za jabuke, orahe i cimet.
 
Sastojci:
500g speltinih kora @zrno_ra
3 jaja
50g zaslađivača @previaplus.rs
400ml jogurta
200g heljdinog griza (može i speltin griz ja ga nisam pronašla)
60ml maslinovog ulja
 
Za nadev:
1 kg jabuka
150g mlevenih oraha
3 kašike eritritola (nekalorijski zaslađivač)
1 puna kašičica cejlonskog cimeta
 
Priprema:
-Jabuke operite, oljuštite i očistite od semenki. Narendajte u činiju pa dodajte eritritol, mlevene orahe, cimet i sjedinite.
-Uključite rernu da se greje na 190 stepeni.
-U drugoj činiji umutite žicom jaja i previu, dodajte jogurt, ulje i griz.
-Na radnoj površini raširite jednu koru, namažite smesom (jedna kutlača smese). Preko stavite drugu koru i namažite smesom. Zatim stavite treću koru, rasporedite trećinu fila na polovini kore, ivice blago savijte ka unutra kako fil ne bi iscureo i smotajte rolat.
Ponovite postupak još dva puta.
 
Ostatkom smese premažite formirane štrudle i pecite u zagrejanoj rerni 30 minuta.
 
Pre sečenja sačekajte da se ohladi.
 
Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME