Čoko kocke sa smokvama

Brz kolač, bez pečenja, za sve one koji ne vole ukus urme u ovakvim poslasticama, a ko voli slobodno neka smokve zameni njima.

Sastojci:
200g suvih smokvi
100g kuvanih leblebija (iz konzerve)
100g ovsenih pahuljica (sitniji tip)
1 kašika kikiriki putera
1 kašika meda
1 kašičica arome vanile
100g crne čokolade 80% kakao
1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:
Suve smokve potopite u vrću vodu na 20-ak minuta da se malo opuste. Uklonite im petiljke i rasecite na pola.
U secka stavite smokve, leblebije, kikiriki puter, med i aromu vanile pa sjedinite. Ako vam je smesa previše gusta i neće da se sjedini lepo, dodajte 4-5 kašika vode u kojoj su stajale leblebije ili obične vode. Kada se smesa lepo ujednači, dodajte ovsene pahuljice i kašikom promešajte da povežete sastojke u gustu kompaktnu smesu.

Utisnite smesu u manji kalup obložen papirom za pečenje, moj je bio dimenzija 25x10cm. Ostavite u zamrzivač na par sati da se lepo stegne.

Nakon toga, otopite čokoladu na pari sa kokosovim uljem. Kolač isecite na kocke i svaku uvaljajte u čokoladu.

Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME