Bundevara sa heljdinim korama i orasima

Bundeva je izuzetno nutritivno bogata i niskokalorična namirnica. Obiluje vitaminima i mineralima, iako nekome smeta njen ukus treba joj dati šansu zbog benefita koje donosi organizmu, a u ovom receptu je ukus bundeve dosta blaži zbog kombinacije sa orasima.
Sastojci za 3 rolata:
 
  • 250g heljdinih kora (9 kora)
  • 600g rendane sveže bundeve
  • 100g mlevenih oraha
  • 40g kokosovog šećera (3 pune kašike)
  • 80g eritritola (6 punih kašika)
  • cimet
  • 15g kokosovog ulja (otopiti)
  • 100ml tople vode
  • 1 kašičica arome vanile
 
Priprema:
 
  • Otopljeno kokosovo ulje, vodu i aromu vanile pomešati u činijici, i time obilno premazati prvu i drugu koru.
  • Na drugu zatim dodati trećinu oraha i kašiku kokosovog šećera.
  • Staviti treću koru pa na njoj rasporediti rendanu bundevu, zasladiti sa dve kašike eritritola (nekalorijski šećer), posuti cimetom i uviti u rolat. Isti postupak ponoviti još dva puta.
  • Prebaciti rolate na pleh obložen papirom za pečenje.
  • Premazati ih preostalom mešavinom kokosovog ulja, vode i arome vanile.
  • Peći oko 30 minuta na 180 stepeni. Sačekajte da se ohladi pa servirajte.
  • Posula sam ih eritritolom koji sam samlela u prah u blenderu. Jedan rolat ima oko 600kcal.
  • Ukoliko volite slatki doručak može da posluži ili kao popodnevni desert
 
😊 Prijatno!

Free Joomla templates by L.THEME