Bundeva je izuzetno nutritivno bogata i niskokalorična namirnica. Obiluje vitaminima i mineralima, iako nekome smeta njen ukus treba joj dati šansu zbog benefita koje donosi organizmu, a u ovom receptu je ukus bundeve dosta blaži zbog kombinacije sa orasima.
Sastojci za 3 rolata:
- 250g heljdinih kora (9 kora)
- 600g rendane sveže bundeve
- 100g mlevenih oraha
- 40g kokosovog šećera (3 pune kašike)
- 80g eritritola (6 punih kašika)
- cimet
- 15g kokosovog ulja (otopiti)
- 100ml tople vode
- 1 kašičica arome vanile
Priprema:
- Otopljeno kokosovo ulje, vodu i aromu vanile pomešati u činijici, i time obilno premazati prvu i drugu koru.
- Na drugu zatim dodati trećinu oraha i kašiku kokosovog šećera.
- Staviti treću koru pa na njoj rasporediti rendanu bundevu, zasladiti sa dve kašike eritritola (nekalorijski šećer), posuti cimetom i uviti u rolat. Isti postupak ponoviti još dva puta.
- Prebaciti rolate na pleh obložen papirom za pečenje.
- Premazati ih preostalom mešavinom kokosovog ulja, vode i arome vanile.
- Peći oko 30 minuta na 180 stepeni. Sačekajte da se ohladi pa servirajte.
- Posula sam ih eritritolom koji sam samlela u prah u blenderu. Jedan rolat ima oko 600kcal.
- Ukoliko volite slatki doručak može da posluži ili kao popodnevni desert
