Sastojci:
1 šolja (od 250ml) pirea od bundeve (ili jedan batat srednje veličine)
1 veća zrela banana
60 ml kokosovog ulja
100g heljdinog brašna
2 kašike kakaoa
50g eritritol (ili šećer koji inače koristite)
100 g otopljene crne posne čokolade
Priprema:
Pireu od bundeve ili batata dodati izgnječenu zrelu bananu, otopljeno kokosovo ulje, kakao, brašno i eritritol. Dobro izmešati. Na kraju, u smesu dodati otopljenu čokoladu i ponovo sve dobro promešati. Smesu izliti u manji pleh dimenzija 20x20 cm obložen pek papirom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, maksimalno 20 minuta. Pazite da se kolač ne prepeče kako ne bi bio suv. Čim dobije koricu, pečen je. Ostaviti da se ohladi pa iseći na kocke i servirati.
Recept sam pronašla kod @jekajekago i minimalno ga izmenila
Hvala Jeko na divnoj ideji.
Hvala Jeko na divnoj ideji.
Ukoliko vam je potreban desert za veće društvo, duplirajte sastojke.