Cheesecake sa karamelizovanim bananama i bademima

Ovaj chees se jako brzo se sprema, jako je ukusan i krenast
Nema pečenja, slatke pavlake, ni keksa
Spremila sam vam i video, naravno
Za početak fotke i tačan recept.

 

Podloga:
 
  • 250g orašastih plodova (mix po želji)
  • 15 urmi
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • Najpre usitnite orašaste plodove u secku zatim dodajte urme i kokosovo ulje.
  • Smesu utisnite u kalup kome se skidaju stranice prečnika 23cm.
  • Ostavite u zamrzivač dok napravite fil
 
Fil:
 
  • 500g niskomasnog svežeg sira - Pilos Fresh cheese @lidlsrbija
  • 1 konzerva (400ml) kokosovog mleka
  • 150g eritritola (ili brezinog šećera)
  • 1 kašičica arome vanile
  • 1 kesica želatina (10g)
 
Sipati želatin u manju činiju, dodati 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
U činiju dodajte samo gusti deo kokosovog mleka iz konzerve (poželjno je čuvati ga u frižideru pre korišćenja da se ohladi i lepo odvoji krema, nemojte ga mućkati pre otvaranja, ostatak kokosove vode sačuvajte i iskoristite za neki drugi recept ili popijte), zatim dodajte svež sir, eritritol i vanilu pa kratko umutite mikserom samo da se sjedini.
Staviti želatin u mikrotalasnu ili u šerpicu pa na ringlu i podgrevati dok ne postane tečan (ne sme da proključa samo da se zagreje!).
Sipati u fil i sjediniti.
Gotov fil prelijte preko podloge i ostaviti u zamrzivač oko 4 sata da se stegne.
Sat vtemena pre služenja izvadite iz zamrzivača, stavite toping i čuvajte nakon toga u frižuderu.

Free Joomla templates by L.THEME