Bez brašna, bez glutena, bez rafinisanog belog šećera, jaja i laktoze
Sastojci:
240g kuvanih leblebija ( 1 konzerva i sačuvajte vodu u kojoj su stajale)
50g ovsenih pahuljica
50g meda (ili javorovog sirupa)
80g putera od indijskog oraha
2 kašike kakao praha
3 kašike mlevenog rogača
1 kašičica arome vanile
1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U secku prvo sameljite pahuljice pa dodajte sve ostale sastojke, plus 5-6 kašika vode u kojoj su stajale leblebije. Miksajte sastojke dok ne dobijete glatku smesu (po potrebi dodajte još vode od leblebija).
Smesu izlijte u manji kalup (moje je onaj duguljasti za hleb) i pecite oko 25 minuta.
Sačekajte da se kolač skroz ohladi pre sečenja i serviranja. Biće vlažan unutra poput braunija.
Preliv od malina
Sastojci:
200g smrznutih malina
3 kašike chia semenki
3 kašike eritritola (ili meda)
Priprema:
Maline stavite u manju šerpicu, sipajte malo vode samo da pokrije dno šerpe, dodajte chia semenke i eritritol, kuvajte dok se ne zgusne 10-15 minuta uz povremeno mešanje. Ako ne koristite eritritol, zasladite medom naknadno kada se malo prohladi.
Prijatno!