Sastojci za koru:
150g ovsenih pahuljica
50g kokos mrvica (običnih)
12-15 svežih urmi (bez koske)
1 kašičica kokosovog ulja
•
U secku sjedinite sve sastojke i u zavisnosti od sočnosti urmi dodajte 4-5 kašika vode da se poveže smesa. Treba da dobijete lepljivu smesu koju ćete utisnuti i formirati koru u kalupu prečnika 18cm kome se skida obruč.
Sastojci za fil:
300g sirovih indijskih oraha
100g kvalitetne crne čokolade
100g kokosove kreme (gusti deo kokosovog mleka iz konzerve)
•
Indijske orahe sameljite u secku 10-15 minuta sa prekidima dok ne napravite puter (samo budite uporni i odmarajte secka! ...ili kupite gotov puter)
Kada se indijski orah mlevenjem pretvorio u puter prebacite ga u vatrostalnu činiju, dodajte izlomljenu čokoladu i kokosovu kremu pa otopite na pari fil, sve dok se sastojci lepo ne sjedine u kremasti fil.
Dobijenu smesu prelijte preko kore u kalup i ostavite u zamrzivač na 5-6 sati ili preko noći. Nakon toga tortu prebacite i čuvajte u frižideru.
Torta je kompaktna, kremasta i kalorična ali i veoma zasitna. Poslužila sam je posutu samo kakao prahom.
Prijatno!